een Tasty Tale over wijngaard Dassemus

Home » een Tasty Tale over wijngaard Dassemus

"Tasty Tales" heeft een mooie impressie gepubliceerd van één van onze professionele wijnbouwers; Ron Langeveld van wijngaard Dassemus te Chaam.
Ron legt uit hoe hij ertoe is gekomen om een wijngaard op te zetten, hoe hij zijn wijngaard op biologische wijze beheerd en waarom hij voor een zestiental zogenaamde PiWi druivenrassen heeft gekozen.

Ron’s aanpak is inspirerend voor veel van onze leden. Diep in ons hart zouden we allemaal wel zo willen werken, maar vaak ontbreekt ons het doorzettingsvermogen en wordt toch de toevlucht genomen tot een of andere vorm van gewasbescherming. Bij Ron niets van dat alles: biologisch of anders niet.
Lukt het niet met een druivenras, na diverse herkansingen, dan wordt het zonder pardon gerooid. Zo verdwenen onlangs 2000 stokken Regent uit het buurtschap Dassemus.
Fijn dat hij zijn ervaringen met ons deelt. 

Iets over de makers van het filmpje: "Tasty Tales" is een bedrijf dat zich richt op het maken van films over een onderwerp dat hen aan het hart gaat; lekker eten en bijpassende drank. Ze doen dit in de vorm van interviews met mensen die een passie hebben voor hun product.
De eerste serie films gaan over wijnmakers in Nederland en worden gepubliceerd op YouTube.

 

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00