WBLL-Verenigingsavond: interessante discussies en informatie

Home » WBLL-Verenigingsavond: interessante discussies en informatie
 

Op donderdagavond 19 februari is er een bijeenkomst in De Boodschap te Rijen gehouden onder de noemer ‘verenigingsavond’, dat wil zeggen dat er geen speciaal programma is. Min of meer spontaan ontstaan er evenwel interessante gesprekken tussen de deelnemers (twaalf, in dit geval). Er is min of meer uitvoerig gesproken over het afweren van de Suzukifruitvlieg, van het plaatsen van vallen rondom de wijngaard tot en met het nog onbeproefde planten van citroengeraniums tussen de stokken.

Een tweede belangwekkend onderwerp werd de op stapel staande samenaankoopactie van zo ‘biologisch’ mogelijke gewasbeschermings- en bladvoedingsmiddelen. Hierover verschijnt binnenkort, zodra alle offertes binnen zijn, een Nieuwsbrief.

Tenslotte is een niet-hervulbare (maar wel betaalbare) argoncilinder besproken. Een cilinder met 220 liter argon onder een druk van 100 bar, met een bijbehorende drukregelaar welke in 1 minuut 8 liter gas doorlaat. Zoals we weten is argon het beste inerte gas om te gebruiken bij het vullen en overhevelen van vaten en flessen. CO2 als dekgas lost langzaam op in de wijn. N2O is minder geschikt als dekgas, omdat het iets lichter is dan lucht. In het gebruik zijn deze drie methoden vermoedelijk ongeveer even duur.
Dus mocht je plannen hebben een slagroomspuit en CO2-patronen aan te schaffen, kijk dan eerst op www.rustbuster.nl art. nrs. L0009.7503 en .8296

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00