WBLL Cursus Wintersnoei 2015

Home » WBLL Cursus Wintersnoei 2015
 

Op zaterdag 7 februari waren wij te gast bij Ron Langeveld van wijngaard Dassemus in Chaam. Ron heeft zo’n 4 hectare tellende wijngaard met allerlei rassen, waaronder Solaris, Johanniter, Cabernet Jura en Souvignier Gris. Als aftrap kregen leden van de Wijnbouwers der Lage Landen die dag een inhoudelijke presentatie over geleidings- en snoeitechnieken van onze eigen Bart van Hest.

En daarna de wijngaard in! Ron heeft ons vanuit de praktijk uitgelegd hoe hij de snoei aanpakt. Voor één-, twee- en driejarige en voor oudere stokken. Er werden daarna in kleinere groepjes, elk onder begeleiding van een coach, vele stokken gesnoeid. Gelet werd voornamelijk op twee zaken: snoeien met als doel dat de productie voor komend seizoen verzekerd is en snoeien met als doel dat de stam en de kop van de stok goed gevormd wordt en blijft. Vooruitdenken, dus “snoeien met het hoofd”.

Het was een zeer leerzame en ook gezellige dag met volop kennisuitwisseling en bijpraten. Voor meer inhoudelijke informatie: wijnbouwersderlagelanden.nl/index.php

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00