Beste Belgische wijn van het jaar

Home » Beste Belgische wijn van het jaar

        

De wijnen werden door een panel van sommeliers, 54 proevers in 6 groepen, uitgebreid gekeurd tijdens de proeverij voor Beste Belgische wijn van het jaar.

21 Van de 65 ingezonden wijnen ontvingen een gouden medaille. 99% van de wijnen was gemaakt van traditionele rassen, wat niemand zal verbazen.
Daarom gaat onze aandacht speciaal naar de twee wijnbouwers die met bio-stokken ( piwi’s, schimmeltolerante rassen) meededen:

Wijndomein Vigna uit Wijnegem van Guy en Rita Somers (zie foto boven, beiden links op de foto), die voor hun Johanniter 2014 een gouden medaille ontvingen, met wijnmaker Joeri Röttger (op foto midden, lesgever bij de WBLL) .

Ook Lodewijk Waes van Wijndomein Waes uit Zwijnaarde (zie foto onder) ontving goud voor een Cuveé van Bianca en Solaris, gemaakt met adviezen van oenoconsult Hans van Nyen, een vaste lesgever bij de WBLL.  Proficiat!!

En hiermee is duidelijk aangetoond dat óók in Vlaanderen van "bio’s" prachtige kwaliteitswijnen gemaakt kunnen worden. Een stimulans voor eenieder, die momenteel voor de keuze staat: wat ga ik volgend jaar aanplanten?? Meer info in "Les Cépages Résistants" , verkrijgbaar bij de WBLL.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00