Zijn biologische wijnen de toekomst

Home » Zijn biologische wijnen de toekomst
 

Biologische wijnen zouden een streepje vóór moeten hebben op hun reguliere soortgenoten. Maar volgens deze 5 inzichten is dat niet vanzelfsprekend. Als je niet in staat bent om druiven biologisch te cultiveren, dan kun je net zo goed maar helemaal geen druiven meer laten groeien.’ Deze boude uitspraak deed Jean-Guillaume Prats, de president van Moët-Hennessy Estates & Wines, tijdens het evenement Wine Vision afgelopen jaar ten aanzien van het investeren in luxe segment van wijngaarden. In biologisch of biodynamisch gecultiveerde wijngaarden om precies te zijn. Biowijnen zijn bepaald niet nieuw. Maar ze lijken wel steeds meer in opmars. Vijf inzichten over dit fenomeen.

1. Wat is biologische of biodynamische wijn eigenlijk precies?

2. Controversie rond weigering pesticiden te spuiten

3. Hoe zit het met de toevoeging van sulfiet?

4. Is biodynamische wijn nu aantrekkelijker voor de consument of voor de wijnmaker?

5. Biowijnen smaken puurder

Lees het hele verhaal in MT: www.mt.nl/648/88610/wijn/zijn-biowijnen-de-toekomst-vijf-inzichten.html