Wijndomein Gilde Noord op reis langs de Moezel

Home » Wijndomein Gilde Noord op reis langs de Moezel

                                                   

 

Van het Wijndomein Gilde Noord, de regiogroep behorende bij DC3 Groningen van het WBLL, zijn een aantal leden langs de Moezel gaan kijken hoe men daar wijn maakt. Tenslotte hebben wij allen wijnstokken staan met Duitse ouders of voorouders. Als eerste , het kwam routematig zo uit, zijn wij een paar uur te gast geweest bij Sekt Kellerei Treis. Daar hebben we mogen  aanschouwen hoe men van stille wijn secco of sekt maakt. De daar gebruikte methoden zijn interessant maar voor ons niet uitvoerbaar. Jammer want de diverse wijnen smaakten voortreffelijk.
De volgende dag naar wijnfabriek Moselland. Prachtig mooie showroom van alle producten die daar gemaakt worden, met prijzen erbij, van supermarkt goedkoop tot klassiek prijzig. Geweldig om te zien dat een grote kellerei zo een enorm assortiment maakt Ze hebben een flescapaciteit van 25.000 flessen per uur. In de avond een bezoek gebracht aan een klassieke wijnmakerij, waar meesterwijnmaker Karl Bollig met groot enthousiasme de scepter zwaait. We zijn daar vorstelijk ontvangen en hebben daar een voor het behoud van het rijbewijs te groot aantal wijnen geproefd, waaronder een spätlese van 28 jaar oud. Tijdens het proeven werden de vele vragen van ons over het wijnmaakproces zo compleet mogelijk beantwoord.
De volgende dag hebben wij de Rebe (wijngaard) en kelder van een Moezelkarakteristieke winzer aangedaan (Ernst Schiffman). Een proeverij hoort daar natuurlijk bij. Deze had weer andere uitgangspunten in zijn wijnmakerij dan we de voorgaande avond hadden gehoord. Wederom vragen en uitgebreide antwoorden. Het was een gezellige, smakelijke, maar ook zeer leerzame trip.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00