Wijnbouwer in het nieuws

Home » Wijnbouwer in het nieuws
 

De wijngaard van Paul Bosse aan de Heuvelweg in Ossendrecht ligt er weer netjes bij. Zaterdagochtend heeft een zestal vrijwilligers takken gesnoeid en onkruid verwijderd tussen de druivenstaken. Het zijn buren en kennissen van Paul die regelmatig een handje toe komen steken op de een hectare grote wijngaard met 4100 planten.

Twee jaar geleden begon Paul Bosse achter zijn huis met de aanleg van zijn wijngaard die hij de naam Domaine Brabantse Wal gaf.
Maar je moet wel geduld hebben als met zoiets begint, zegt hij. "Over twee jaar kan ik pas echt gaan oogsten", vertelt hij. Vorig jaar had hij een eerste kleine oogst, goed voor tien flessen witte wijn. Een van die flessen heeft hij ter keuring aangeboden bij de Wijnbouwers der Lage Landen, een vereniging van en voor wijnbouwers in Brabant. Daar kwam als opmerking uit dat dit een “klein wonder” was, zo een wijn van heel jonge planten Souvignier Gris. Ze waren verrast over de smaak vertelt Paul met enige trots. 

Dat bewijst volgens hem dat de Brabantse Wal goed geschikt is voor de druiventeelt. Normaal duurt het een paar jaar voordat de eerste druiven aan de staken komen. In oktober gaat hij opnieuw oogsten en dan hoopt hij daarvan 100 liter wijn te kunnen laten produceren. 

Bron: BNDeSTem, 4 augustus 2014

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00