Wijn wordt duurder door slechte oogst

Home » Wijn wordt duurder door slechte oogst
 

Zowel snobs als fans van modale supermarktflesjes moeten eraan geloven: Europese wijn wordt duurder. Door extreem weer is een derde van de druivenoogst mislukt.
Door extreem weer – voorjaarsvorst, aanhoudende regenbuien en hagel – is zeker een derde van de Europese druivenoogst mislukt. En dat gaat de wijndrinker vanaf begin volgend jaar, als de voorraad van 2017 op de markt komt, in zijn portemonnee merken, voorspelt vinoloog Hubrecht Duijker. Zowel snobs als fans van modale supermarktflesjes moeten er volgens hem aan geloven. Frankrijk verwacht in 2017 18 procent minder wijn te produceren in vergelijking met het jaar daarvoor. Duijker: ,,En in bepaalde gebieden in Spanje, Catalonië bijvoorbeeld, ligt dat percentage nog hoger. Er werd zelfs gerapporteerd dat een kwart van de druiven kapot is gegaan. De consequentie is simpel: de prijzen gaan omhoog.” 

Volgens Duijker kan die stijging variëren van 50 tot 60 cent bij goedkopere merken tot euro’s bij duurdere huizen. ,,Het is nu ingewikkeld te bepalen hoe flexibel de consument is. Ik bedoel: het is onduidelijk hoeveel geld hij extra overheeft voor zijn favoriete wijntje. En ook moeten we afwachten wanneer die consument besluit over te stappen op een goedkopere variant.”

Lees het hele artikel: www.bndestem.nl/buitenland/wijn-wordt-duurder-door-slechte-oogst~a9332bfb/

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00