Wijn uit Brabant, dat is eigenlijk best lekker

Home » Wijn uit Brabant, dat is eigenlijk best lekker
 

Steeds meer kenners durven het hardop te zeggen: Nederlandse wijn wordt steeds beter. Dat was ooit wel anders. Niet lang geleden trok de gemiddelde vinoloog een vies gezicht na een slok wijn van eigen bodem. Is het nu echt zoveel beter? Twee beroepsproevers slurpten vrijdag wat Brabantse wijn. Claudia van Dongen (53) en Coby Baken (71) hebben samen meer dan 60 jaar ervaring als wijnproevers. Van Dongen leidt vinologen op en organiseert wijnreizen. Baken houdt proeverijen en bestiert haar slijterij in Valkenswaard. De twee vinologen ontmoeten elkaar in de winkel van Baken. Tussen de houten rekken vol wijn uit zuidelijke streken heeft zij een tafel klaargezet. Erop staan twee rijen van drie glazen klaar. Ze omringen zes flessen wijn uit Noordoost-Brabant.
Volgens de vereniging van Wijnbouwers der Lage Landen kent Noord-Brabant zo’n 600 wijnboeren, waarvan veruit de meesten hobbyist zijn. De drie dapperste durfden de test aan. Zij gaven wat flesjes mee. De dames nemen plaats aan tafel. Of ze de wijn lekker vindt, maakt niet zoveel uit, zegt Van Dongen. ,,Dat is een subjectief begrip. Het gaat erom hoe de wijn is opgebouwd.” Baken vult aan: ,,Het gaat om meer dan alleen smaak. Je proeft niet, je neemt waar, zonder te oordelen.”
Lees verder: www.ed.nl/eindhoven/wijn-uit-brabant-dat-is-eigenlijk-best-lekker~af0b99d5/

N.B. Van de leden van de Brabantse Wijnbouwer komen er 200 uit Brabant, de rest zit verspreid over voornamelijk Nederland en Vlaanderen.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00