KleinZielig Wijngaard maakt Riesél 2016

Home » KleinZielig Wijngaard maakt Riesél 2016
 

In 2017 hebben de drie hobbyisten, door middel van een succesvolle crowdfunding actie, een bestaande wijngaard van 2,25 hectare in de buurtschap Rectum (gemeente Wierden) overgenomen. Geen hobbyisme meer, want de wijngaard omvat 9.000 stokken met een leeftijd van 12 jaar oud. Er staan verschillende druivensoorten aangeplant. Een mix van klassieke rassen en nieuwe “hybride” rassen.
Men heeft er voor gekozen om van de nieuwe, schimmeltolerante rassen (Solaris, Phoenix, Johanniter, Rondo en Regent) wijnen op de markt te brengen.
De klassieke rassen staan aangeplant in de zogenaamde “opleidingswijngaard”. Hier zullen lessen worden verzorgt voor horeca opleidingen.
Het hobbyisme voorbij en dus tijd voor een nieuwe naam. Inmiddels is de naam van de voormalige hobbyisten omgedoopt tot de Wijnmakers.
De (hobbywijngaard) KleinZielig Wijngaard is onderdeel geworden van dit geheel en daar proeven wij de Riesél van uit het geslaagde oogstjaar 2016.
We hopen dat we de komende jaren mooie Nederlandse wijnen van De Wijnmakers kunnen proeven en wensen Jeroen, Rob en Robert veel succes toe! Lees meer: www.wijngekken.nl/2017/07/20/klein-zielig-wijngaard-riesel-2016-overijssel-nederland/

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00