Warm weer zorgt voor wijn van Zuidfranse kwaliteit

Home » Warm weer zorgt voor wijn van Zuidfranse kwaliteit

Warm weer zorgt voor wijn van Zuidfranse kwaliteitHet warme weer van de afgelopen weken was heel goed voor de Nederlandse wijn: de druiven liggen in groei negen dagen voor op vorig jaar. De wijnboeren zijn daarom optimistisch over dit wijnjaar. Te vroeg juichen is onverstandig. Dat weet Simon Crone, voorzitter van de Vereniging Nederlandse Wijn Producenten ook wel.

Maar: het ziet er goed uit: door het warme en droge weer zijn de druivenplanten bij de circa 140 commerciële wijngaarden enorm gegroeid. Nederland telt volgens Crone tussen de 240 en 250 hectare wijngebied en dat levert jaarlijks tussen de 800.000 en 1,1 miljoen flessen wijn op. ,,In 2017 begon het goed, met een warm voorjaar, maar toen kregen we veel regen. Daardoor kampte heel Europa met een mindere oogst. Te vroeg juichen is onverstandig.

Die goede start is er nu weer. ,,We hebben een vroege bloei gehad in mei en juni”, zegt Crone. ,,Die verliep goed, in een week was het klaar. Het was mooi weer en er was geen stress door te lage temperaturen of te veel regen. Als dat gebeurt, dan verloopt de bevruchting niet goed en krijg je minder druiven.

Lees verder: www.bndestem.nl/koken-en-eten/warm-weer-zorgt-voor-nederlandse-wijn-van-zuidfranse-kwaliteit~a881ce49/

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00