Het eerste natuurlijke sulfiet ter wereld

Home » Het eerste natuurlijke sulfiet ter wereld
 

Ferencz Deli (50) heeft een manier gevonden om wijnen natuurlijker te produceren. Zijn bedrijf Natural4Sure heeft na jarenlang werken het eerste natuurlijke sulfiet ter wereld in handen. De B2B-markt lokt.
Na glutenvrij, vegan en de vergeten groenten kunnen we weer een nieuwe term toevoegen aan het rijtje natuurlijke voedseltrends: natuurlijke sulfiet. In onder meer wijn, koekjes, salades en chips zit nu nog een chemisch geproduceerde sulfiet, die ervoor zorgt dat voedsel minder snel bederft en zijn kleur behoudt. Het nadeel aan dit chemische middel is dat het een allergeen is dat bij gevoelige mensen kan zorgen voor ademhalingsproblemen, hoofdpijn en zelfs hartkloppingen.

Jarenlang zochten onderzoekers naar manieren om hier een natuurlijke variant op te verzinnen. Wat ze ook probeerden, het lukte maar niet om het product mooi rond te krijgen. Tijdens eerdere proeven in de jaren ‘70 in de Verenigde Staten ontdekten wetenschappers bijvoorbeeld dat hun wijnen erdoor bleken te verkleuren.

Lees verder: www.sprout.nl/artikel/startups/dit-nederlandse-bedrijf-lanceert-het-eerste-natuurlijke-sulfiet-ter-wereld