Uitslag Wijnkeuring van de Lage Landen 2017

Home » Uitslag Wijnkeuring van de Lage Landen 2017

De uitslagen van de Wijnkeuring van de Lage Landen 2017 zijn bekend! Dit jaar werden maar liefst 10 gouden medaillies uitgereikt aan de inzenders van 209 wijnen, waarvan 167 wijnen uit Nederland en 42 wijnen uit België. Naast goud zijn verder 56 zilveren en 95 bronzen medailles toegekend.

De meeste wijnen kwamen voor België uit Belgisch Limburg en voor Nederland uit Gelderland en Limburg. Van de ingezonden wijnen bestond 69 % uit witte wijnen, de rest was rood en rosé; onder de witte en rosé wijnen bevonden zich 26 mousserende en parel wijnen. De organisatie merkt verder op dat "In vergelijking met voorgaande jaren het hoge kwaliteitsniveau van Nederlandse en Belgische wijnen zich ook in 2017 doorzet".
De medailles van deze wijnkeuring van de Lage Landen zijn zondag 27 augustus 2017 uitgereikt tijdens het wijnfestijn “Chateau voor Buren” in het Gelderse Buren.

Ook onder de leden van de Wijnbouwers der Lage Landen zijn weer een aantal prijswinnaars te vinden. We houden jullie uiteraard op de hoogte van de exacte aantallen.

Lees het volledige persberichtverslag en de resultaten door deze links te openen.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00