Tien jaar JongeWijnenProeverij WBLL. Editie 2017 zeer in de belangstelling!

Home » Tien jaar JongeWijnenProeverij WBLL. Editie 2017 zeer in de belangstelling!
 

Reeds jaren hebben de Wijnbouwers der Lage Landen in de maand december een bijzondere studiebijeenkomst op hun programma staan en wel de JongeWijnenProeverij. Zij hebben deze activiteit in de Lage Landen al geïntroduceerd op 20 december 2008 en dit jaar is dus reeds de tiende editie.

De opzet van de JongeWijnenProeverij is dat de leden hun wijnen die enkele maanden daarvoor gevinifieerd zijn kunnen laten beoordelen. Indien aanpassingen noodzakelijk zijn kunnen deze in dit stadium meestal nog aangebracht worden. Probleem voor velen is te bepalen wat er precies fout is en hoe dat gekomen is. Je hoeft géén wijn in te leveren om aan deze zéér leerzame dag mee te doen. Je kan je ook enkel opgeven als proever. Dit alles staat onder leiding van onze trekker van de werkgroep vinificatie Siem Zwaard.
De belangstelling voor deze activiteit was dit jaar erg groot. Op de sluitingsdatum 19 november hadden we zoveel aanmeldingen dat we noodgedwongen twee bijeenkomsten moesten organiseren. De eerste sessie was 9 december en er werden 22 wijnen beoordeeld, 8 wit – 2 rosé en 12 rood. Het was een zéér leerzame productieve dag met o.a. beginnende Böcksers, Brett, Paprikageur en oxydatie.

De 2e dag word gehouden op 16 december a.s. Op deze dag zullen 26 wijnen worden beoordeeld, 13 wit en 13 rood. (J.H.)

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00