Huldiging Bart van Hest: 10 jaar Webmaster van de WBLL!

Home » Huldiging Bart van Hest: 10 jaar Webmaster van de WBLL!
 

Op 15 juli 2007 ontving onze voorzitter een mailtje van een aspirant lid (nummer 16) met de vraag wat het lidmaatschap van de WBLL voor hem als beginnend hobby-wijnbouwer kon betekenen. Al tijdens het kennismakingsgesprek, enkele dagen later in de wijngaard in Hulten, bood het nieuwe lid zijn diensten aan de vereniging aan. Op 1 september startte Bart als webmaster@wijnbouwersderlagelanden.nl . Niemand kon destijds vermoeden dat de enkele pagina’s van toen zouden uitgroeien tot de meer dan 2000 van nu. Tien jaar vrijwilligerswerk heeft geresulteerd in een geweldige informatieve site waarop over praktisch elk onderwerp de wijnbouw betreffende, via de zoekmachine, snel een berg betrouwbare informatie te vinden is. Bart heeft zich intussen verzekerd van een aantal specialisten die kennis van bepaalde onderwerpen bezitten en de site actueel en betrouwbaar helpen houden.
Enkele kerngetallen van dit jaar tot half november:
55.000 unieke gebruikers, 92.000 bezoekers met 265.000 bezochte pagina’s.
Favoriete pagina’s: vinificatie, ruim 20.000 gevolgd door wijnbouw en nieuws, beide 8.000 .
Nog een leuk weetje: De Nederlandse Koninklijke Bibliotheek beschouwt onze site als uniek en maakt sinds begin oktober van dit jaar regelmatig updates.
Aan het begin van de laatste lesdag van onze 10e Wintercursus op 25 november in Wijnegem werd Bart – totaal verrast – gehuldigd door onze voorzitter onder luid applaus van een volle zaal cursisten. Na afloop memoreerde Bart aan de noodzaak van meer (vrijwilligers-)hulp voor de leiding van de WBLL. Sinds hij lid werd zijn er ruim 650 leden bijgekomen, maar het aantal vrijwilligers is nauwelijks gestegen. Er is dringend behoefte aan meer vrijwilligers die zich na een inwerkperiode willen committeren voor het zelfstandig uitvoeren van een bepaalde activiteit, ook binnen de werkgroepen. Als je bedenkt wat je in tien jaar kunt realiseren, dan moet dit toch een aanlokkelijk idee zijn…..

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00