Superdruif moet champagne redden tegen opwarming

Home » Superdruif moet champagne redden tegen opwarming
 

Hetzelfde verhaal als hierboven maar dan vanwege de opwarming van de aarde. De champagneboeren gaan nieuwe druivensoorten kweken die beter bestand zijn tegen de klimaatverandering. "De vruchten zijn door de opwarming te zoet geworden en bevatten te weinig zuur", luidt het. Ze zullen ook gevoeliger zijn voor ziektes. "Als wij niet dringend een oplossing vinden, komt er een champagnetekort." De opwarming baart de wijnbouwers in Frankrijk en andere landen al langer zorgen. Door de stijgende temperaturen worden de druiven sneller rijp en moeten ze steeds vroeger geplukt worden. In Noordoost-Frankrijk was dit vorig jaar al eind augustus, terwijl dit normaal pas half september, sommige jaren zelfs eind september is. Tot laat in het voorjaar krijgen de wijnboeren bovendien te maken met zware regenbuien, hagel en plotse vorst, wat de latere oogst ook al niet ten al goede komt. Hierdoor moeten er steeds vaker voorraden van de vorige jaren worden aangesproken om aan de vraag te voldoen.  

Men hoopt dit rond 2030 te realiseren.