Open dag Rebschule Freytag

Home » Open dag Rebschule Freytag

Zoals eerder vermeld houdt Rebschule Freytag open huis op vrijdag 24 en zaterdag 25 augustus. Op zaterdag 25 augustus zal Hermien van Vitisvino ook aanwezig zijn om toelichting te geven en eventueel het een en ander te vertalen in het Nederlands.

In samenwerking met Vitisvino heeft Rebschule Freytag een speciaal aanbod voor de Nederlandse en Belgische belangstellenden en dat is een extra Open Dag op zondag 26 augustus. Dit is alleen mogelijk bij voldoende aanmelding.

Het speciale programma op zondag 26 augustus zal er ongeveer als volgt uit zien:
In de middag een rondtoer met de bus langs wijngaarden waar voornamelijk nieuwe vroegrijpe, resistente rassen (VB-soorten) geplant zijn. Hier kan men de groei en de resistentie zien van deze soorten. Vooral dit jaar, met de vele regen, is het goed te zien hoe de resistentie is van deze verschillende de rassen.

Aansluitend is er een proeverij van veel, vooral nieuwe soorten wijnen. Een unieke mogelijkheid om wijnen te proeven van de nieuwe VB-soorten.

Het belooft een leuke en leerzame dag te worden. Vooral wanneer men nieuwe aanplant wil doen voor komend seizoen of voor degene die het komend seizoen met een wijngaard wil beginnen. Aan de hand hiervan kan men de beste keus maken voor de nieuwe aanplant. Natuurlijk is het ook leuk voor mensen die voorheen planten bij Vitisvino gekocht hebben om te zien waar deze nu vandaan komen. Informatie die ook gebruikt kan worden bij rondleidingen door de wijngaard of bij de verkoop van de wijnen.
Er is genoeg wijn te proeven en er zijn enige kleine hapjes te eten. Daarnaast is er natuurlijk ook de ‘Kaffee und Kuchen’. Wellicht ontstaan er leuke discussie of gesprekken met (toekomstige) collega’s.

Het verschil met de vrijdag en zaterdag is dat op die dagen met grote groepen, een klein aantal van de nieuwere resistente rassen bekeken worden, namelijk Cabernet Blanc, Pinotin, Johanniter en Cabertin. Verder die dag kan men de Riesling, sauvignon blanc, spatburgunder en grauburgunder zien groeien.
Aangezien er steeds nieuwere soorten zijn die met name voor Nederland erg geschikt zijn hebben we het idee opgevat om voor met name nederlanders die speciale extra dag te organiseren waarin we met name meer nieuwe vroegrijpe resistente VB-rassen kunnen bekijken en proeven.

Iedereen die belangstelling hiervoor heeft kan zich voor dinsdag 22 augustus opgeven en aangeven naar welke dag de voorkeur uitgaat. Hopelijk is er voldoende animo voor zondag 26 augustus. Het is kort dag daarom is een spoedige reactie noodzakelijk, zodat die zondag nog gerealiseerd kan worden. Aan de bijeenkomst zijn geen kosten verbonden.

Voor dinsdag a.s. graag via email opgeven voor open dag Freytag en hierbij de voorkeur voor zaterdag of zondag aangeven.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00