Onze elfde Wintercursus is weer een feit

Home » Onze elfde Wintercursus is weer een feit
 

8 September, 3 en 24 november 2018; drie zaterdagen terug in de ‘schoolbanken’ om kennis op te frissen maar vooral ook om steeds nog bij te leren en bij te blijven over allerhande onderwerpen en ontwikkelingen op het gebied van vinificatie.
Dit jaar waren dat ‘Mousserende wijn’ door Koen Podevijn, ‘Klaring en stabilisatie van de wijn’ en ‘Rijping van de wijn op fles’ door Hans van Nyen, ‘Hulpstoffen bij de wijnbereiding’ door Ed Montforts en ‘De fasen van gist’ door Alexander Vogelaar.

Met 59 inschrijvingen plus 14 ‘staf’ (lesgevers, bestuur en leden werkgroep) komt er telkens toch een aardige groep ‘leergierige’ wijnboeren bijeen en de hierdoor geschapen mogelijkheid tot netwerken wordt steeds beter benut.Ook onze werkgroep Samenaankoop heeft de ‘zaterdagse volksverhuizing’ zoveel mogelijk benut door grote aantallen bestellingen rechtstreeks of via de DC’s bij de leden te krijgen. Het ging hierbij voornamelijk om kurken, glazen, Argon en Cursusmappen Oenologie. Dit jaar waren we wederom te gast bij de firma Frisomat in Wijnegem waar we gebruik konden maken van hun prachtige entourage in het Innovatiecentrum. Wij willen hun dankzeggen voor de erg prettige samenwerking. Ook de lesgevers en de trouwe schare van vrijwilligers die deze wintercursus elk jaar weer mogelijk maken willen we hierbij nogmaals noemen. Tot volgend jaar!

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00