November: maand van de barriques bij de WBLL

Home » November: maand van de barriques bij de WBLL
 

Alhoewel de aanschaf van barriques via een samenaankoop elk (na)jaar op ons programma prijkt, blijkt het al minimaal 3 jaar geleden te zijn dat we daar in deze annalen uitgebreid aandacht aan hebben besteed. Intussen is deze activiteit uitgegroeid naar de beoordeling ‘niet meer weg te denken’ . Dit najaar werden er meer dan 120 barriques door onze leden aangeschaft.
Uitzonderlijk vroeg dit unieke jaar arriveerde de truck met 79 barriques al op 28 oktober. Dankzij de inzet van Ramòn Nagelmaeker en Suk-Won Buter verliep het lossen voorspoedig en werd meteen alles nauwkeurig tijdelijk opgeslagen. 79 vaten van 13 verschillende tonneliers, 4 verschillende jaarjangen en 3 verschillende gradaties van toasten : praktisch elk vat blijkt uniek, er zijn weinig dezelfde… Een heel werk dus!

Met 3 personen verliep de uitlevering als een militaire operatie en binnen 60 uren ná aankomst waren alle vaten weer verdwenen, letterlijk in alle windrichtingen.

De kleinere vaten arriveerden een week later. Deze zendingen uit Catalonië ( in de Benelux exclusief voor de WBLL) zijn een stuk eenvoudiger om te handlen: de vaten zitten in folie gekrompen op pallets, dat is snel lossen. Verder is er sprake van maar een tonnelier, een soort toasting en zijn ze allemaal nieuw. Hier verschillen wel de maten. Zijn we 3 jaar geleden gestart met 3 maten, 120, 60 en 30 liter, deze keer waren er als proef ook enkele van 20, 10 en 6 liter bij. We zullen deze maten volgende maal ook aanbieden. Wel is het zo dat de kleine vaten in verhouding duurder zijn dan de grote. De factor arbeid weegt hier erg door.

De barrique staat duidelijk in de belangstelling. Het kan niet anders dan dat er veel in barrique gerijpte wijnen zullen komen van het oogstjaar 2018. Iedereeen veel sukses.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00