Ons WBLL-lid in Hongarije

Home » Ons WBLL-lid in Hongarije
 

Cisca Ansem meldt:

De oogst is achter de rug. Dit jaar zijn we bijna 1,5 maand met de pluk, de verwerking en de vergisting bezig geweest. Zolang was de oogstperiode nog nooit, we hebben veel deeloogsten gedaan met gezonde druiven en een mooie concentratie. In oktober hebben we de witte druiven van het grove gist afgehaald. De jonge wijn is overgezet op schone vaten. De rode wijnen krijgen nu hun 2e gisting. Na de alcoholische gisting waarin de suikers in alcohol worden omgezet volgt de malolactische gisting waarin het appelzuur in het zachtere en rondere melkzuur worden omgezet. Dat zal nog een paar weken duren, daarna gaan de wijnen hun eerste rijpingsperiode in. De kelder heeft nog nooit zo vol gestaan, de houten vaten worden nu gestapeld. We maken dit jaar rond de 3.000 liter wijn. En…. De rode wijn zal dit jaar volledig biologisch zijn.

Zie ook de website: www.hegyem.nl/geschiedenis/