Noodweer teistert delen Brabant

Home » Noodweer teistert delen Brabant
In de nacht van maandag op dinsdag trok een noodweer over Nederland. Zware onweersbuien, vergezeld van hagel, zware tot zeer zware windstoten en wateroverlast zorgde op tal van plaatsen voor problemen.

Het is inmiddels enige dagen later en de berichtjes van onze leden druppelen binnen.

Het oosten van Brabant (de Edelhof en de Daalgaard) melden geen schade. Ook het midden van Brabant (Rubinus, de Steenen Beer en de Achthoeven) is vrij van schade gebleven.

Alleen vanuit het zuiden en westen wordt schade aan de wijngaard gemeld. Bij "de Moerdijck" zijn hagelstenen van anderhalf tot twee centimeter gevallen, maar op een enkele rank die op de draad is gebroken is alles gelukkig meegevallen. "De Santspuy" meldt wel aanzienlijke schade door afgebroken scheuten, met name bij de Bianca die minder beschut staat en blijkbaar ook kwetsbaarder is.

Bij wijndomein "Van der Herstraten" leek het aanvankelijk mee te vallen. Maar nu, na enkele dagen, wordt toch enige schade geconstateerd. Er zijn door hagelstenen veel scheuten beschadigd die nu op de wond afbreken en er is ook veel blad beschadigd. Of de trossen ook schade hebben is nog niet te zeggen. Tenslotte zijn ook bij het "Hof van Baarle" enkele tientallen ranken gesneuveld door de harde wind.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00