Nieuw in ons assortiment WBLL-Samenaankoop: “Petites Barriques WBLL”

Home » Nieuw in ons assortiment WBLL-Samenaankoop: “Petites Barriques WBLL”
 

Het idee bracht Joeri mee, intussen zowat een half jaar geleden. En nu zijn ze er, onze eigen kleine ‘bariekjes’. De halve barrique van circa 120 liter en de kwart van 60 liter. En om eerlijk te zijn: we kunnen nauwelijks wachten met ze aan u voor te stellen. Exclusief gemaakt voor onze leden. De samenaankoop komt er snel aan, maar hier zijn alvast de maten en gewichten, net zoals bij een geboorteaankondiging.
De halve ‘barrique’ is 120 liter, 80 cm hoog, grootste diameter is 57 cm, gewicht 30 kg en de wanddikte is overal 22 mm. De kwart ‘barrique’ is 60 liter, 60 cm hoog, grootste diameter is 47 cm, gewicht 16 kg en de wanddikte is 17 mm.
Beide vaatjes worden voor ons gemaakt van recyclage Frans eikenhout en worden licht getoast. Ze zijn voorzien van gegalvaniseerde stalen hoepels en een spongat van 45 mm, centraal tussen de hoepels, afgesloten met een siliconen stop.
Op verzoek zijn onze vaten ook verkrijgbaar in Amerikaans eiken, en ze kunnen desgewenst ook zwaarder ( medium) getoast worden, maar beide zaken worden door experts ten stelligste afgeraden, vanwege de kleine maat vaten en dus een andere verhouding wijn/hout. Onze ‘toneleria’ is een klein familiebedrijf met 40 jaar ervaring, maar met beperkte productiecapaciteit. De leveringen zullen plaatsvinden in volgorde van binnenkomst van de orders en zijn gepland vanaf september, dus nog even geduld. Bijgaande foto is gemaakt op de dag van hun geboorte: 7-4-2016. Morgen te zien op de ALV en nadien op zoveel mogelijk bijeenkomsten.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00