Leerzame Jonge Wijnen Proeverij 2015

Home » Leerzame Jonge Wijnen Proeverij 2015
  Ook dit jaar organiseerden de Wijnbouwers der Lage Landen in december weer een Jonge Wijnen Proeverij. Dertig wijnen van oogstjaar 2015 werden door de inzenders en enkele mee-proevers gekeurd. Dit keer leidde Joeri Röttger de proeverij en de inzenders kregen ter plekke advies over te nemen maatregelen.

Dat was geen overbodige luxe, want soms waren de wijnen onberispelijk, maar in veel gevallen werden toch fouten gevonden zoals oxidatie, Böckser of muis. In alle gevallen te wijten aan onzorgvuldig zuurstofmanagement, te weinig gistvoeding tijdens de fermentatie, of gebrek aan hygiëne. Of aan gebrek aan kennis en ervaring in het algemeen.

Eenieder wordt dan ook aangeraden om aan cursussen van de Wijnbouwers der Lage Landen deel te nemen. Daarnaast wordt aangeraden om de website van de WBLL regelmatig te bezoeken (kies Vinificatie) om daar actuele en correctie informatie te vinden. Er zijn ook pagina’s op onze site over Problemen oplossen.

Niet onbelangrijk tenslotte: De deelnemers spraken na afloop van een geslaagde dag. Het was gezellig toeven tussen collega-wijnmakers, die weer veel van elkaar en van Joeri Röttger hebben geleerd.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00