Labo-analyses: zeker, snel en voordelig

Home » Labo-analyses: zeker, snel en voordelig
 

Het begint langzaamaan door te dringen: die labo-analyses zijn zo gek nog niet.
Afgelopen zaterdag op de eerste dag van de wintercursus op 13 september werden er een aantal monsters ingeleverd. Voornamelijk om het gehalte aan vrije zwavel van bottelklare wijnen of wijnen op barrique te checken. Met de zending op maandag ging ook een monster most mee van de Rondo, verzameld op 15 september. Alle uitslagen waren vrijdagochtend in ons bezit. Dus dat kan snel.

Hier volgen de waarden van de Rondo: pH: 3,14 ; TTZ: 9,6 gr/l ; wijnsteenzuur: 5,5 gr/l ; appelzuur: 3,93 gr/l, uitgedrukt als wijnsteenzuur, en Oechsle: 74,7.
De verhouding wijnsteenzuur/appelzuur is al bijna 60/40, wat duidt op een redelijk jaar. Bij een verhouding 70/30 kunnen we van een goed jaar spreken.

We zijn reuze benieuwd of we de oogst nog enkele weken weten te rekken.