JongeWijnenProeverij WBLL – elfde editie – 2018

Home » JongeWijnenProeverij WBLL – elfde editie – 2018
 

Op 20 december 2008 introduceerde de WBLL in de Lage Landen deze bijzondere studiebijeenkomst en service naar de leden. Sindsdien is het een vast item op het einde van het jaar en dit jaar dus voor de elfde keer. Bedoeling is ook dat we per jaar een bijeenkomst ‘centraal’ blijven organiseren en dat deze activiteit verder uitwaaiert over de gehele Lage Landen en intussen gebeurt dat ook. Met dank aan de DC-managers van o.a. Zeeland, Groningen en Oost-Vlaanderen.
Interessant is ook dat het weertype van bepaalde jaren ‘uitnodigd’ tot het maken van bepaalde wijnfouten. Zo was er een jaar waarin in veel wijnen groene paprikatonen voorkwamen (dit jaar helemaal niet), of waar 1/3 van de ingezonden wijnen ‘muis’ had (dit jaar eentje met minimale aantasting). Opvallende fout bij veel wijnen dit jaar was de bekende ‘Böckser’. Gevolg van droogtestress, vervolgens stikstofgebrek in de most/gistvoeding. Voeg daarbij de hoge pH en de (te) lage zuurgraad en de problemen zijn geboren.
De belangstelling was dit jaar ook weer erg groot. Er werden 13 witte en 10 rode wijnen onder de loep genomen door 25 proevers. Hier zien we duidelijk een verschuiving naar meer wit. Ook de waardering voor de dag zelf onder leiding van Joeri Röttger was hoog. Op initiatief van Peter Siebrands hebben we evaluatieformulieren uitgedeeld, waaruit hieronder een bloemlezing.
Prima bijeenkomst; heel veel geleerd. En het is goed voor je smaakontwikkeling. Kortom, prima opzet!  

Prima, leerzame dag. Positief kritisch, zodat onze resultaten beter worden. Docent genoeg humor.

Leerzaam. Soms vanwege het grote gezelschap niet alles te verstaan. Volgend jaar weer!

Prima bijeenkomst. Bruikbare tips gekregen. Splits rood (25 wijnen) en wit (25 wijnen) bijeenkomst. Bedankt voor de organisatie.

Goede bijeenkomst. Inhoudelijk goed verzorgd. Bedankt.

Ik vond het een hele leerzame dag; veel meer vinificatiekennnis dan proeven alleen. Geen verbeterpunten.

Goede infodag gehad, met Joeri een fantastische uitleg en adviezen. Verder zo laten.

Alles o.k. Veel opgestoken en vriendelijke gezichten.

Voor mij was het een zeer leerzame proeverij waarbij er weer wat verbeterpunten aan het licht zijn gekomen. Bedankt aan de hele jongewijnproeforganisatie.

Leuk. Leerzaam. Gezellig.

Zeer leerzaam. Heel fijn om te leren wat het is dat ik ruik. En wat je eraan kunt doen om te voorkomen.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00