Jonge Wijnen Proeverij weer geslaagd

Home » Jonge Wijnen Proeverij weer geslaagd

Op 14 december 2013 vond weer de jaarlijkse Jonge Wijnen Proeverij van onze vereniging plaats. In een vroeg stadium, waarin nog correcties mogelijk zijn, worden wijnen voorzien van commentaar en adviezen. Dertig wijnen kwamen op tafel en werden gezamenlijk geproefd en besproken door de inzenders en andere aanwezigen. Sidon Meekers (gereputeerd proever) en Siem Zwaard (trekker werkgroep vinificatie en organisator) namen daarin het voortouw.
Dankzij inbreng van alle aanwezigen kunnen we terugkijken op een zeer geslaagde dag, waar gezelligheid en uitwisseling van informatie hand in hand gingen. Wat we te proeven kregen was door de bank genomen kwalitatief veelbelovend. Er viel hier en daar nog wat te verbeteren en te corrigeren (op een gevalletje aceton na), maar het ging tenslotte om jonge wijn, die nog niet gereed is.

Op een dag als deze besef je weer hoe fijn het is om lid te zijn van de Wijnbouwers der Lage Landen. Wanneer krijg je de kans om in een aangename en ontspannen sfeer op één dag dertig jonge wijnen te kunnen proeven?

De reacties van de deelnemers moedigen ons aan om door te gaan, dus dat doen we graag. Te meer daar een proeverij als deze prima past bij onze jaarlijkse wintercursus: Opgedane kennis wordt in praktijk gebracht en het resultaat daarvan wordt vroegtijdig beoordeeld en bijgestuurd.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00