Jonge wijnen proeverij 2014 weer succes

Home » Jonge wijnen proeverij 2014 weer succes

Op 13 december hielden we weer onze Jonge Wijnen Proeverij. Door 27 leden werden 28 wijnen van 17 inzenders geproefd. De bedoeling van zo’n keuring is om elkaar de pas gemaakte wijn te laten proeven, op een moment dat er in veel gevallen nog correcties mogelijk zijn. Het is geen wedstrijd en de informatie wordt vertrouwelijk gedeeld. In doorsnee was het gebodene van behoorlijke kwaliteit, met meer uitschieters naar boven dan naar beneden.

Opvallend is de groei van het aantal wijnen dat met Cabernet Cortis is gemaakt. Dat dit jaar de botrytis in menige wijngaard roet in het eten gooide was goed merkbaar. Door noodgedwongen te vroeg oogsten had een aantal Cabernet-wijnen last van vegetale tonen, vooral methoxypyrazines (groene paprika).

Deelnemers en organisatie kijken terug op een gezellige en leerzame proeverij, die intussen tot de vaste decemberactiviteiten van de Wijnbouwers der Lage Landen is gaan behoren. Het geheel stond onder leiding van Siem Zwaard (oenologische adviezen) en Sidon Meekers.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00