Innovatief wijngaardonderzoek door Polariks

Home » Innovatief wijngaardonderzoek door Polariks
onderzoek Polariks Op maandag 5 februari presenteerden de twee jonge ondernemers Dennis van der Wiel en Max Wijsman, van de start-up Polariks, hun innovatieve technologie om de gezondheid van een wijngaard of de rijping van de druiven te monitoren.

De technologie, afkomstig uit de ruimtevaart, maakt het mogelijk om op een niet-destructieve manier de inhoudsstoffen van wijnbladeren of druiven te kunnen meten. Er hoeven hierbij geen bladeren of druiven te worden geplukt en gekneusd, de metingen worden in-situ uitgevoerd door het van de bladeren of druiven gereflecteerde licht in de golf lengte van het lange-infrarood te meten met een zogenaamde hyperspectraal camera.
Door de metingen met regelmaat uit te voeren kan de ontwikkeling in de wijngaard worden gevolgd. Om dit mogelijk te maken wordt de camera gemonteerd op een zelfrijdende autonoom robot-wagentje.

Het doel is om op basis van de metingen en de bijbehorende analyses voorspellingen te kunnen doen over de gezondheid of de rijping en de wjinboer advies te kunnen geven.

De ontwikkeling van camera en robot-wagen wordt gedurende het groeiseizoen van 2018 getest in een aantal wijngaarden van de Wijnbouwers der Lage Landen.

Wordt vervolgd!

 

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00