Een vrouw proeft gewoon beter

Home » Een vrouw proeft gewoon beter
 

De Belgen mogen dan nooit zoveel wijn hebben gemaakt als vorig jaar, het blijft moeilijk om geld te verdienen met flessen van eigen bodem. “We zijn te weinig chauvinistisch” zegt Joyce van Rennes, de vrouw achter het grootste wijndomein van het land. Wie wil afspreken met Joyce van Rennes (43) is afhankelijk van het weer. “Vanaf dinsdag 14 uur begint het te regenen, dan heb ik tijd”, zegt ze. Het is volop oogsttijd in het Zuid-Limburgse dorpje Genoelsgelderen, maar de plukkers kunnen alleen aan het werk als het droog is.

Van Rennes runt al 26 jaar het grootste wijndomein van het land. Eerst als wijnmaakster in opdracht van haar vader, de Nederlandse zakenman Jaap van Rennes. Maar sinds een paar jaar heeft ze samen met haar man alle touwtjes in handen. Hij neemt de buitenactiviteiten op zich: de wijngaarden en de gebouwen. Zij is binnen de baas: ze maakt de wijnen en organiseert de verkoop.

Wijnmaken is vaak precisiewerk, waarbij hygiëne heel belangrijk is. Maar de belangrijkste troef van een vrouw in dit vak is haar smaak. Studies tonen aan dat vrouwen meer aroma’s kunnen proeven dan mannen. Blijkbaar heeft dat met de prehistorie te maken: de mannen moesten jagen om te overleven, de vrouwen moesten het voedsel dat zij binnen brachten goed kunnen proeven om te zien of het nog eetbaar was.

Bron: http://www.tijd.be/dossier/krant/Een_vrouw_proeft_gewoon_beter.9822849-2972.art

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00