Druivenoogst 2011

Home » Druivenoogst 2011
In delen van Frankrijk is de druivenoogst begonnen. In sommige delen rond Bordeaux, meer specifiek Entre deux Mers, is de druivenoogst vandaag van start gegaan. Château de Sours is begonnen met de pluk van Merlot en Cabernet Sauvignon voor hun mouserende rose. Château d’Yquem plukt sinds vanmorgen de Sauvignon blanc.
De meeste wijngaarden, waaronder Château Smith Haut Lafitte, hebben de oogst voor volgende week geplanned. De oogstdata liggen hiermee twee tot bijna drie weken voor op het gemiddelde.

Meer naar het noorden van Frankrijk heeft het "Comite Champagne" de oogstdata voor de Champagne afgegeven; tussen 22 en 29 augustus. Dit is hiermee de vroegste oogst in de geschiedenis van de Champagne.

De wijngaard Mohr-Dutting in de Pfalz is begonnen met de oogst voor zijn ‘Federweißer’, een zeer jonge nog gistende wijn. De wijnmakers verwachten dit jaar een zeer goede kwaliteit druiven te kunnen oogsten.
Ook in het kleinste Duitse wijnbouwgebied, de "Hessische Bergstraße" is de oogst van de Frühburgunder begonnen. Het is ook hier de vroegste sinds mensenheugenis.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00