Cursusmap Oenologie WBLL, derde geheel herziene editie, is uit

Home » Cursusmap Oenologie WBLL, derde geheel herziene editie, is uit
 

Afgelopen donderdag 7 april om 16 uur rukte Alexander zowat de eerste 80 exemplaren uit de hand van de drukker. Natuurlijk, eerder die week had hij de drukproeven al kunnen goedkeuren, maar toch… je weet nooit. De derde geheel herziene editie van ons Cursusboek Oenologie is geboren en daar is het hele afgelopen jaar tot februari dit jaar door diverse mensen voortdurend en hard aan gewerkt. O.a. de hoofdstukken over wijnbouw, vinificatie en proeven zijn geheel vernieuwd en alle teksten zijn nu van onze leden.

Het Cursusboek Oenologie van de WBLL is bedoeld om alle cursisten van beginnerscursussen Wijnbouw in de Lage Landen een compleet Handboek aan te reiken en zo meer uniformiteit te bereiken. Deze week sturen we al een flink aantal naar Zottegem, waar zaterdag 16 april de cursus o.l.v. Luc Goessens van start gaat ( er zijn nog enkele plaatsen…). Ook bij de beginnerscursus Wijnbouw van Solaria kunnen de cursisten onze Cursusmap Oenologie verkrijgen naast het nieuwe cursusboek “Een wijngaard in Nederland” geschreven door Piet van Rijsingen. Bij de Wijnbouwers der Lage Landen is het boek verkrijgbaar in combinatie met het volgen van elke cursus van minimaal 3 dagen tegen extra betaling van € 35,00.

Grote dank gaat, naast hoofdredacteur Alexander, naar alle schrijvers, waarbij ik toch speciaal Siem wil vermelden die in zijn eentje al goed was voor meer dan 200 pagina’s up-to-date informatie over vinificatie en proeven en natuurlijk ook Jeroen voor de druiventeelt. Daarnaast ook Henk en Marc met de onmisbare hoofdstukken over gewasbescherming en meten. Tot slot ook dank aan onze huisontwerper Michiel, verantwoordelijk voor de omslag, die zijn beste beentje voorzette. Kortom: hulde aan het hele team.

P.S.: de map ligt op alle bijeenkomsten van de WBLL ter inzage.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00