Vorig jaar werd in België 12 procent meer wijn gemaakt dan in 2016, ondanks een vernietigende vriesnacht in april. De 129 Belgische wijnboeren hebben vorig jaar 845.017 liter wijngemaakt, blijkt uit voorlopige cijfers van de federale overheidsdient Economie. Daarmee lag de wijnproductie 12 procent hoger dan in 2016. 2016 Was een erg slecht jaar voor de wijnbouw. De productie kelderde met 25 procent. In 2015 rondden de wijnboeren nog de kaap van meer dan 1 miljoen liter. Dat de wijnboeren in 2017 weer groei optekenden, is opvallend. Na een strenge vriesnacht in april 2017 klonk het dat een groot deel van de oogst verloren was. De belangrijkste Belgische wijn is schuimwijn, in 2017 goed voor 345.036 liter (41%), gevolgd door witte wijn (339.243 liter of 40%). Rode wijn (16%) en rosé (3%) staan in voor een veel kleiner aandeel. Bron: www.tijd.be/ondernemen/voeding-drank/belgische-wijnboeren-maken-12-procent-meer-wijn/9998769.html Lees ook: www.landbouwleven.be/2717/article/2018-04-04/belgische-wijnproductie-groeide-2017-met-12 |
Home »