‘Zitten er visblazen en alvleesklieren in je wijn’

Home » ‘Zitten er visblazen en alvleesklieren in je wijn’
 

Isabelle Legeron noemt zichzelf vaandeldrager voor de beweging van natuurwijnen. Op allerlei manieren voert de 45-jarige Française campagne voor ‘wijn zoals de natuur het bedoeld heeft’: ze schrijft boeken, heeft haar eigen televisieshow That Crazy French Woman en organiseert beurzen in steden als Londen, Berlijn en New York. Legeron is Master of Wine (MW): in 2004 kreeg ze als eerste vrouw in Frankrijk de internationaal erkende titel voor wie de allerhoogste wijnopleiding heeft afgerond.Eind oktober pleitte ze er in de Britse krant The Daily Telegraph voor dat alle ingrediënten van wijn worden vermeld op het etiket. Want maar weinig wijndrinkers beseffen volgens Legeron wat ze zoal binnenkrijgen: „Zo weten ze niet dat die speciale fles die ze voor hun verjaardag opentrekken ook een visderivaat bevat, zogenaamd vislijm.”
Haar uitspraken werden samengevat en overgenomen door de Belgische nieuwssite HLN.be en op 31 oktober door Metro, in een artikel met de kop ‘Er zitten visblazen en alvleesklieren in je wijn’. NRC zoekt uit wat daarvan waar is. En, klopt het?
Lees het hele artikel: www.nrc.nl/nieuws/2017/11/20/er-zitten-visblazen-en-alvleesklieren-in-je-wijn-13949522-a1581804