Voorkeuring wit, rosé en rode wijn t.b.v. deelname Wijnkeuring der Lage Landen

Home » Voorkeuring wit, rosé en rode wijn t.b.v. deelname Wijnkeuring der Lage Landen
 

Alhoewel alle deelnemers aan de voorkeuring van de WBLL de puntentelling en volledige uitslagen via email thuis ontvangen (door de goede zorgen van Jan) is het een goede gewoonte de winnaars in deze kolommen eveneens te vermelden. Excuses voor de vertraging! Hierbij dan de resultaten zoals die op 18 mei (wit en rosé) en 15 juni (rood) zijn gerealiseerd. Het is een beetje een ingewikkeld verhaal geworden omdat een groot aantal potentiële kandidaten voor een subsidie uiteindelijk niet konden meedoen aan de Nationale Keuring vanwege gebrek aan voldoende flessen wijn. Heel jammer! Wie gaan ons nu – met subsidie – vertegenwoordigen op de komende Wijnkeuring der Lage Landen?

Wit: Eli Smits van de Kornsche Wijngaard met Solaris 2016 en Pascal Janssen van Wijngaard “Het Welvaeren” met een cuvée van Johanniter, Solaris en Chardonnay. Jeroen van der Eng van Domein “de 4 Zwaluwen”, die het hoogste scoorde met een cuvée van Johanniter en Muscaris, moest helaas afhaken wegens hierboven genoemde reden.

Rosé: Paul Lakeman van wijngaard “Zuiderling” eindigde bovenaan met Monarch 2016.

Rood: Ad Leenaars (Steenen Beer) met cuvée B van Rondo, Cabernet Cortis & Cantor 2015 en Siem Zwaard van “Rubinus” met een cuvée van Cabernet Cortis, Rondo en Solaris 2016. Bij rood moesten Piet Wagenaar (1ste en 2de plaats met een cuvée van Salomé, Cabernet Colognes en een van Rondo,Pinotin,Pinot Noir en Ruud Hoogstraten (4de plaats met Dornfelder 2015/16 helaas ook afhaken.

Niettemin bedanken wij alle deelnemers en wensen alle prijswinnaars van harte proficiat. De 5 winnaars hebben hun subsidie intussen ontvangen en hun wijnen begin juli ingeleverd. Veel succes! Binnenkort meer nieuws.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00