Uitslag Wijnkeuring van de Lage Landen bekend op 1 september a.s.

Home » Uitslag Wijnkeuring van de Lage Landen bekend op 1 september a.s.

 

Inmiddels is het een jaarlijks terugkerend evenement geworden: de Wijnkeuring van de Lage Landen. Ook dit jaar vond hij weer plaats, en deden 242 Nederlandse en Belgische wijnen mee. De wijnen werden in Duitsland door een professioneel panel gekeurd. Op zondag 1 september a.s. wordt tijdens een feestelijke bijeenkomst onthuld welke wijnen een gouden, zilveren of bronzen medaille ontvangen, en welke wijngaarden met een ereprijs naar huis gaan. De onthulling vindt plaats in het Koetshuis bij Restaurant Bentinck in Amerongen, in aanwezigheid van Nederlandse en Belgische wijnboeren en van vinologen, sommeliers en andere wijnprofessionals. De presentatie in Amerongen is net als vorig jaar in handen van vinoloog, wijnschrijver en gastro-entertainer Janna Rijpma.
De uitreiking biedt de mogelijkheid een aantal wijnen te proeven. Daarmee is het een unieke kans kennis te maken met de wijnen van de jaargang 2018, een jaar dat vanwege de warme zomer vaak genoemd is als een fijn wijnjaar voor Nederlandse wijn. 

Keuring door het Deutsche Weinbauambt
De Wijnkeuring van de Lage Landen wordt uitgevoerd door het Deutsche Weinbauamt, samen met Duitse wijnen. Deze professionele instelling in Neustadt (Rheinland Pfalz) keurt jaarlijks meer dan 16.000 wijnen. Voor Duitsland worden de uitslagen van die keuringen bekend gemaakt in de Landesprämierung. Voor de wijnen van de Wijnkeuring van de Lage Landen hanteert het Deutsche Weinbauamt dezelfde criteria als voor de Duitse wijnen.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00