Resveratrol, waar of niet waar?

Home » Resveratrol, waar of niet waar?

We kennen het als de Franse paradox. De Fransen die in hun voeding veel verzadigde vetten stoppen en relatief weinig hartklachten hebben. De verklaring daarvoor werd gevonden hun ruime verbruik van rode wijn met daarin het stofje resveratrol In twee glazen wijn zit voldoende om de bloeddruk te verlagen.

Tot onze schrik verscheen er vorige maand een Deens onderzoek dat aantoonde dat dit niet waar zou zijn.

Wil men enig effect verwachten zou men minstens 1000 (duizend) liter per dag moeten drinken.

Gelukkig voor de rode wijnliefhebber heeft recent onderzoek op de universiteiten van Okanagan (Canada) en Adelaide (Australië) aangetoond dat er in rode wijn 41 moleculen zijn gevonden, die allemaal gerelateerd zijn aan resveratrol, een anti-oxidant, die er voor zorgt dat je ouder wordt en je hersenactiviteit daarbij niet afneemt.

Er zal nog veel wijn door de Rhone, Loire en de Gironde vloeien voordat we de echte waarheid weten.

http://www.nieuws.nl/opmerkelijk/20130730/Rode-wijn-pas-gezond-bij-1000-liter-per-dag

http://www.slijtersvakblad.nl/Vaknieuws/5851/met-wijn-een-langer-leven.html

http://jp.physoc.org/content/early/2013/07/19/jphysiol.2013.258061.abstract