Afgelopen tijd hebben we binnen de WBLL de monsters verzameld van de leden die deelnamen aan de zevende gezamenlijke labo-analyse. Elk jaar stijgt de deelname natuurlijk, ook dit jaar weer. Hoe langer hoe meer wijnbouwers beginnen het nut in te zien van al deze metingen. Alle stalen wijn zijn sinds gisteren in het laboratorium afgeleverd. De mensen daar wacht een geweldige klus, die niet een, twee, drie geklaard zal zijn. Zodra we uitslagen binnenkrijgen worden die onmiddellijk doorgestuurd, het heeft dus geen zin regelmatig te informeren hoever het ermee staat. Na ontvangst van de bepalingen kunnen we gericht verder. Bij wit werken aan eiwitstabiliteit, zuurgraad en vrije zwavel zodat in april veilig gebotteld kan worden. Ook rood 2015 zal bottelklaar gemaakt moeten worden en rood 2017 moet veilig kunnen overzomeren. Als dat alles gebeurd is kunnen we in mei weer de wijngaard in, en voordien in april misschien ‘s-nachts of in de vroege ochtenduren?? |
Home »