Ook dit is klimaatverandering

Home » Ook dit is klimaatverandering
 

Australisch eerste minister Tony Abbott mag dan van mening zijn dat de klimaatverandering "absolute crap" is, de wijnmakers in zijn land zijn het daar niet mee eens. Volgens de nieuwssite Quartz dreigen de stijgende temperaturen de wijnproductie helemaal ondersteboven te keren. De gevolgen: zoetere, sterkere, maar ook duurdere wijnen.

Grote wijnbedrijven in Australië verhuizen hun wijngaarden meer en meer naar Tasmanië, een koeler eiland zo’n 240 kilometer van het Australische vasteland. Maar niet alleen Australië wordt stilaan te warm voor wijndruiven. Ook in vooraanstaande wijnregio’s als Toscane en Zuid-Afrika dreigt een onstuitbare evolutie in de wijnproductie.

Tot dusver was de klimaatverandering voor wijnmakers eerder een zegen. ‘Le bon problème’, zo noemen ze het in Bordeaux, want dankzij de warmere temperaturen is het rijpproces verbeterd, met een betere kwaliteit en grotere opbrengst tot gevolg.

Lees verder: www.hln.be/hln/nl/2656/Global-Warming/article/detail/1979880/2014/08/04/Ook-dit-is-klimaatverandering-uw-glas-wijn-wordt-schaarser-duurder-en-minder-kwalitatief.dhtml

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00