November somber en koud

Home » November somber en koud
November 2010 was vrij koud. De maand begon zacht maar het werd in de tweede helft geleidelijk kouder en eindigde winters met vorst en sneeuwbuien. Door het weinige aantal zonuren was november een sombere maand.

De gemiddelde temperatuur voor november is 5,8 graden tegen een langjarig gemiddelde van 6,2 graden. Op zes dagen kwam de temperatuur in De Bilt onder nul, wat een normaal aantal vorstdagen is voor november. Eelde meldde op 27 november met -8,3 graden de laagste temperatuur. Op 29 november zorgden sneeuwbuien voor overlast op de wegen. In een groot deel van het land ontstond die dag een sneeuwdek van enkele centimeters dik. In het zuiden van het land is er lokaal 5 centimeter gemeten.

De zon scheen in november gemiddeld over het land 49 uur tegen 60 uur als langjarig gemiddelde. In Ell (L) werd slechts 32 uur zon geregistreerd, Stavoren was met 66 zonuren de zonnigste plaats. Gemiddeld over het land viel 85 mm neerslag, tegen 82 mm normaal. Het natst was het in november in de zuidelijke helft van het land met hoeveelheden tussen 90 en 150 mm.

Bron: KNMI

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00