![]() |
Nederlandse wijn: je hoefde de woorden vroeger alleen maar uit te spreken en menig gezicht ging op zuur. Tegenwoordig echter staat de wijn van Nederlandse bodem op menukaarten van prestigieuze restaurants en wint hij prijzen op internationale concoursen. Maken Nederlanders nu betere wijn? Het Financieele Dagblad ging op bezoek bij de Apostelhoeve in Maastricht. Wijn maken in Nederland, het vergt grote aandacht. Want in tegenstelling tot zuidelijker landen als Italië, Spanje en Frankrijk,
waar het kwik soms maanden achtereen rond eenzelfde temperatuur blijft hangen, is het klimaat hier wisselvallig en nat. Voedingsbodem voor onrijpe druiven, schimmels en een slecht wijnimago. Althans, dat was lange tijd de heersende mening. Maar dat tij is aan het keren. Want niet alleen is het aantal commerciële wijngaarden in Nederland sinds de eeuwwisseling geëxplodeerd (nu zo’n 170), ook kwalitatief is de Nederlandse wijn inmiddels enorm verbeterd. Lees het hele verhaal op: fd.nl/fd-persoonlijk/1118042/wijn-van-eigen-bodem |
Home »