Laatste cursusavond WBLL-cursus ‘Proeven voor wijnmakers’

Home » Laatste cursusavond WBLL-cursus ‘Proeven voor wijnmakers’
 

Op vrijdag 22 april 2016 was alweer de laatste les van deze jaarlijkse cursus (voor het 7e jaar alweer). Ook deze avond was weer leerzaam en boeiend. Onze bevlogen lesmaker Siem Zwaard heeft ons wijnen met fouten laten proeven, waaronder: twee typen Böcksers, kattenpisgeur, Brett, foxy-kenmerken en ‘muis’. En verteld is waar deze vandaan komen en of er wat aan gedaan kan worden.
Om de laatste avond goed af te sluiten zijn 2 mooie rode wijnen en hun verschillen besproken, een Bourgogne en een Bordeaux. De cursisten kunnen zo zelf bezien wat voor type wijn het meest bevalt. Ook gaat een goede wijn er natuurlijk vanzelf in na het verwerken van heel wat wijnen met wijnfouten…
We kijken terug op een goed bezochte, complete en boeiende cursus. Het bestuur van de Wijnbouwers der Lage Landen wenst de cursisten veel succes met het maken van hun wijnen. Onze dank gaat nogmaals uit naar onze lesgever Siem Zwaard voor alles wat hij heeft gedaan om deze cursus tot een succes te maken. Siem, bedankt!
En, houd in het achterhoofd dat deze cursus heel bijzonder is, want: Proefcursussen zijn er vele, maar proefcursussen speciaal voor wijnmakers niet…!

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00