In aantocht: wijn uit paprika’s

Home » In aantocht: wijn uit paprika’s
 

Volgende week donderdag worden in ons land twee wijnen uit de tuinbouw geïntroduceerd: paprikawijn en tomatenwijn. Er is in het afgelopen jaar aan de ontwikkeling van deze Nederlandse primeurs gewerkt.
Het plan voor de ontwikkeling van groentewijnen ontstond in de zomer van 2014. Enkele ondernemende groentetelers verkenden de mogelijkheden voor uitbreiding van toepassingen voor hun producten. Paprikateler Arco Vreugdenhil en tomatenkweker Theo van der Kaay raakten in gesprek met Roelof Visscher, directeur van Neerlands Wijnmakerij. Vervolgens is in samenwerking met onderzoekers van Hogeschool Stenden in Leeuwarden het innovatieve product ontwikkeld.

Lees verder: www.wos.nl/nieuwsbericht/item/20150929-in-aantocht-wijn-uit-paprikas/   Commentaar: De omgekeerde wereld. Veel amateurwijnmakers zijn ooit begonnen met groente- en fruitwijnen maar uiteindelijk toch overgeschakeld op de druif! Misschien de oplossing voor de suzukii-fruitvlieg?