Goed jaar voor Nederlandse wijnbouwers

Home » Goed jaar voor Nederlandse wijnbouwers
 

De Nederlandse wijnbouwers hebben een goed jaar achter de rug. Zowel de wijnproductie als de kwaliteit van de wijn nam toe. Dat blijkt uit een inventarisatie die is uitgevoerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Nederland telt 134 commerciële wijngaarden met in totaal circa 240 hectare wijnbouw.
De Nederlandse Vereniging voor Wijnbouwproducenten geeft aan dat de druivenoogst door zonnig nazomerweer in 2016 goed is verlopen. Grote producenten zijn De Apostelhoeve in Maastricht, De Colonjes in Groesbeek en Sint Martinus in Vijlen.

Witte rassen doen het beter
De productie nam toe met 11% tot 8374 hectoliter in 2016. De totale productie van Nederlandse wijn komt daarmee op 1,1 miljoen flessen wijn. Dat is slechts een fractie van de totale wijnconsumptie in Nederland. Nederland importeert jaarlijks meer dan 550 miljoen flessen wijn.
Van de in Nederland geproduceerde wijn is tweederde deel witte wijn en eenderde rood. Het aandeel rood neemt iets toe. Witte rassen doen het over het algemeen beter in het Nederlandse klimaat. De omzet in de professionele wijnteelt beweegt zich rond de €15 mln. Lees verder: fd.nl/ondernemen/1200728/goed-jaar-voor-nederlandse-wijnbouwers

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00