Gistexperiment Wijnbouwers der Lage Landen

Home » Gistexperiment Wijnbouwers der Lage Landen
De werkgroep vinifcatie van de Wijnbouwers der Lage Landen fermenteert momenteel vijf partijen Regent met verschillende gistrassen. Getest worden Lalvin D254, 2323, 6SU, Uvaferm NEM en Wyeast 4267 Bordeaux.

Het is geen wetenschappelijk experiment maar een praktijkproef, om te zien welke invloed de gistrassen hebben op regentwijn, waarvan de smaak door velen toch als problematisch wordt ervaren. De proef wordt uitgevoerd bij Ron Langeveld, wijngaard Dassemus.

Op 10 oktober, zeven dagen na de start van de gisting, heeft de werkgroep de eerste persingen uitgevoerd. Eén wijn gistte toen nog. Uiteraard proefden de werkgroepleden tussendoor de eerste resultaten. Door de gist en de schilfragmenten heen viel op, dat één wijn zeer lichte acetontonen had. Een ander stond stijf van de tannines. En weer een andere veroorzaakte een brede glimlach.

In december wordt u verder geïnformeerd over de voortgang. Daar is alle reden toe. Want hoewel bekend is, dat gistrassen van invloed zijn op de wijn, ziet het er naar uit, dat die invloed veel groter is dan we voor mogelijk hielden.

Meer info is te vinden op het ledengedeelte, bij de pagina van de werkgroep Vinificatie.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00