Frankrijk naar een verbod vrije verkoop Roundup

Home » Frankrijk naar een verbod vrije verkoop Roundup
  

Frankrijk kondigt een verbod op de vrije verkoop van de onkruidverdelger Roundup aan. In België blijft het product van Monsanto voorlopig nog steeds verkrijgbaar.
De Franse minister van Milieu Ségolène Royal heeft zondag het verbod op de vrije verkoop van de onkruidverdelger Roundup in tuincentra aangekondigd. In België is het product van Monsanto nog steeds verkrijgbaar, al dringen Waals minister van Milieu Carlo Di Antonio en een aantal organisaties aan op een verbod op glyfosaat, het basisproduct in Roundup. In maart van dit jaar kwam glyfosaat in de actualiteit nadat onderzoekers van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) hadden verklaard dat de herbicide kankerverwekkend zou zijn. Di Antonio vroeg daarop op 29 mei aan de bevoegde federale ministers om in navolging van Nederland de verkoop van glysofaat aan particulieren aan banden te leggen.
In Nederland is het onkruidmiddel Roundup vooralsnog niet totaal verboden. Spuiten van het chemische bestrijdingsmiddel op de stoep mag vanaf 1 januari volgend jaar niet meer, maar voor een totaalverbod waaronder ook de landbouw zou vallen, is geen meerderheid in de Tweede Kamer.

Lees: www.standaard.be/cnt/dmf20150614_01730814   en: nos.nl/artikel/2038229-geen-totaalverbod-op-onkruidverdelger-roundup.html

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00