Wijnbouwers der Lage Landen 600 leden

Home » Wijnbouwers der Lage Landen 600 leden

   

Enkele maanden geleden schreven we al vol trots in het voorwoord van onze cursusmap Oenologie 2017: “Per 1 april 2017 bestaat onze vereniging uit 600 wijnbouwers etc”. Het is een cursist van de basis-introductiecursus wijnbouw in Raalte, namelijk Geert Wijnbergen uit Witteveen in Drente die als nummer 600 onze secretaris passeerde. Hij is dus de gelukkige die de uitgeloofde Argonset in de wacht sleept. Desgevraagd vertelde Geert hoe het zo gekomen is:
Iets over mijzelf: ik woon met mijn vrouw Berdi op een boerderij in Drenthe. Wij hadden daar paarden. Dat deed ik met onze jongste dochter. Toen die naar Australië verhuisde hebben we de paarden weggedaan. Na een bezoek aan Ralph Mulders van wijngaard De Landman ben ik enthousiast geworden over een wijngaard. Op een stuk van het weiland zijn we toen een bescheiden wijngaard begonnen. Wij hebben nu 130 stokken, voornamelijk Regent en Cabernet Cortis. Deze hebben we 2 jaar geleden aangeplant. De stokken variëren van 4 tot 12 jaar oud. Ik hoop bij de Wijnbouwers der Lage Landen niet alleen te leren hoe ik iets moet doen, maar vooral ook waarom. Na een eerste cursus gevolgd te hebben heb ik daar alle vertrouwen in”.

Intussen zijn we de 600 reeds gepasseerd en zijn van regionaal clubje verworden tot de grootste wijnbouworganisatie van de Lage Landen ooit. Nog enkele tientallen leden erbij en we zijn de grootste van Europa, gemeten naar enthousiaste leden, jaarlijks gerealiseerde publicaties, cursussen, samenaankopen en proeverijen. We gaan simpel verder en zien wel, zoals we in Brabant zeggen….

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00