Brabantse rode wijn oogst grote waardering!

Home » Brabantse rode wijn oogst grote waardering!
Eindelijk is het zover en is ook de Brabantse rode wijn in Nederland op de (menu)kaart gezet. Dit door het vakmanschap van Marius van Stokkom van wijngaard “De Linie”. Als eerste presteerde Marius het om een witte wijn te produceren die het verdiende om wereldwijd geschonken te worden.

En nu, voorjaar 2008, zijn twee – niet de minste – Nederlandse wijnschrijvers lovend enthousiast over de rode 2007 van wijngaard "De Linie", een mengeling van Pinot Noir met een nieuw cabernetachtig ras dat gekweekt is door Valentin Blattner. Het begon met Harold Hamersma op 18 april j.l. in HP/De Tijd. In dat artikel (hier klikken) spreekt hij lovend over een Loire wijn met over elkaar heen buitelende rode besjes, bramen, bittere kersen, gebrande paprika’s en vlezige tannines. En nu sinds enkele dagen heeft de wijn ook een eervolle plaats gekregen in het maandbericht van mei op de website van Hubrecht Duijker. Deze prijst de rode 2007 van Marius als een soepele wijn met een aangenaam aroma van rijpe zwarte vruchtjes, bessen, snufje paprika, een vleugje aardsheid, een kruidje en een hint van laurierdrop. Marius, proficiat!

Zullen wij Brabanders ons dan eindelijk kunnen ontworstelen aan het wijdverbreide misverstand dat Brabantse wijn alleen geschikt zou zijn voor keukengebruik? Immers, in Bourgondische hofkringen vond men hem vroeger te zuur en was van mening dat hij gedronken diende te worden "met de ogen toe en de tanden op elkaar". Dat fabeltje is voorgoed verleden tijd!

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00