Basis-introductiecursus wijnbouw regio WBLL-Oost

Home » Basis-introductiecursus wijnbouw regio WBLL-Oost

In Raalte (Overijsel) is het steunpunt van de WBLL voor de regio oost gevestigd bij Wijngaard de Landman. WBLL-leden, die elkaar daar regelmatig tegenkomen, hebben in overleg met het bestuur het initiatief genomen om een introductiecursus in de wijnbouw te ontwikkelen. Het gaat om de basiskennis over de vraag: “Hoe pak je het aan om een (hobby)wijngaard te beginnen en wat zijn de kennis en vaardigheden die je daarvoor nodig hebt.” Het gaat om de wijnbouw vanaf de aanleg tot de oogst. 

Cursusopzet: Hiervoor hebben zij een cursusprogramma van 3 bijeenkomsten ontwikkeld, waarin deze zaken worden behandeld, aan de hand van de actuele kennis en kunde. In deze cursus gaat het over de teelt, tot aan de vinificatie. De cursus is opgebouwd uit korte theoretische bijdragen van diverse lesgevers en experts en in vervolg daarop de praktijkoefening en -demonstratie, door en met hen, in de wijngaard.  In de programma opzet op de 3 cursusdagen is steeds een aantal punten genoemd om jezelf te oriënteren in je denken over jouw wijngaard.

Bij de cursus wordt een reader verstrekt, waarin e.e.a. terug te vinden is.

Data: 18 maart, 13 mei en 24 juni in 2017

Plaats: “Wijngaard De Landman”, Tolhuisweg 17, 8101NV Raalte

Kosten: €40 per deelnemer inclusief de reader voor leden van de WBLL. Voor niet-WBLL-leden zijn de kosten €55. (Zij kunnen zich voor dit jaar gratis aanmelden via de website van de WBLL als nieuw lid van de WBLL.)

Aanmelden en deelnemen: Voor 1 maart aanmelden. Er moeten minimaal 10 deelnemers zijn om de cursus door te laten gaan, er kunnen maximaal 22 deelnemers geplaatst worden.Na ontvangst van uw aanmelding, krijgt u een bevestigingsmail en de rekening. Na ontvangst van de betaling bent U ingeschreven voor de cursus.

Informatie en aanmelding bij:

Sjoerd Windemuller (s.windemuller@ziggo.nl), telefoon: 0522-451753

Barend de Voogd (plantbiocontrol@tele2.nl), telefoon: 0575 530 95

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00