Aantal Zeeuwse wijngaarden gehalveerd

Home » Aantal Zeeuwse wijngaarden gehalveerd
 

Het aantal wijngaarden in Zeeland is de afgelopen jaren bijna gehalveerd. Er zijn er nu nog vijf. Vooral de kleintjes gaven er de brui aan; het vele werk stond niet in verhouding tot de opbrengst. Je moet vooral veel passie hebben om een wijngaard overeind te houden.
Dat bevestigt ook Hanneke Koopman, eigenaar van De Druivengaerde in Wissenkerke. "Soms vraag ik me af waarom ik het doe, het is echt veel werk. Maar het feit dat je iets ambachtelijks, iets moois produceert, dat maakt dat veel goed", zegt Koopman. 
Haar wijngaard is één hectare groot. Ze produceert vooral rode wijnen. Jaarlijks tussen de 2000 en 3000 flessen. Een groot deel daarvan gaat naar winkels die streekproducten verkopen, de rest verkoopt ze op de wijngaard. Ze zegt zeker quitte te spelen, maar er niet rijk van te worden. 
In Zeeland is De Kleine Schorre in Dreischor de grootste met tien hectare. Naast De Druivengaerde zijn er nog wijngaarden in Zaamslag , Vrouwenpolder, en Oostkapelle. Een aantal jaren geleden telde Zeeland negen druivengaarden.

Bron: www.omroepzeeland.nl/nieuws/2015-09-30/922736/aantal-zeeuwse-wijngaarden-gehalveerd#.Vg440vntmko

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00