3e dag (praktijk) wijngaardcursus WBLL

Home » 3e dag (praktijk) wijngaardcursus WBLL
 

Op zaterdag 2 juli 2016 was in wijngaard ‘De Steenen Beer’ in Hulten alweer de laatste cursusdag. Onderwerpen van deze dag:

 

Presentatie door Ton van Helvoirt over bespuitingen in de wijngaard, en de effectiviteit daarvan. Met testen in de wijngaard van verschillende spuittoestellen zoals handrugspuit, motorrugspuit en spuitkar. Enkele opmerkingen die velen de wenkbrauwen deed fronsen:
– Nee, je kunt mijn rugspuit niet lenen, want die zit nog halfvol. Ik moet eind deze week nog spuiten……
– Eenvoudige neus/mondkapjes zijn nutteloos en werken zelfs averechts. Ze vangen druppels spuitmiddel op die vervolgens ( door warmte/zweten) in gasvorm overgaan en daardoor bij inademen schade aanrichten.
– Jezelf al beschermen d.m.v. overall, handschoenen en halfgelaatsmasker tijdens afwegen en mengen. Juist in die fase loop je de meeste kans op besmetting.
Voor de presentatie: zie ‘Cursusmateriaal’ in het ledengedeelte van onze site.

 

 

Presentatie door Joeri Röttger over het werk in de wijngaard en over vinificatie. De cursisten hadden tevoren vragen kunnen insturen. Een veelheid aan onderwerpen passeerden de revue. Heilige huisjes bestaan niet voor Joeri en dat levert vaak interessante inzichten op. Veel cursisten zullen aan het denken gezet zijn over o.a. de hoogte en de vorm van de druivenzone…….Cordon is zo gek nog niet.

 

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00